Escape Travel Group

Escape Travel er Norges største ruteflybaserte turoperatør. 
Vi har samarbeidet med Sikt Reklame om Escapes digitale univers siden 2017.

Turskredderne i Escape, Carpe Diem og Cruise.no formidler reiseopplevelser innen cruise, elvecruise, rundreiser, sportsreiser, singelreiser, aktive reiser, firmareiser og... mye mer 😅

Dialogen med Sikt Reklame og Escape startet med følgende ønske: En ny plattform på nett for alle selskapene i Escape Travel Group, hvor nytt, skreddersydd innhold kan skapes på få minutter, og formidles på tvers av ulike nisjer i reiselivsbransjen.


Teknologi

 • Craft CMS
 • Tailwind CSS
 • React
 • GSAP
 • Mapbox
 • Mux
 • Algolia

Skreddersydde reiser. Skreddersydde nettsider.

Vi startet litt forsiktig og utforskende i 2017 med å utvikle mindre løsninger for Escape Sport og Carpe Diem i Norge og Sverige. Dette var nettsider som hadde det meste felles, men som likevel var frittstående – på godt og vondt.

I 2019 fikk vi oppgaven med å bygge nye nettsteder for Escape Travel i Norge og Sverige. Nå virket tiden moden for å samle alle tråder og erfaringer fra arbeidet som var lagt ned så langt, og realisere visjonen om en større, felles løsning som kunne favne alle selskapene i Escape Travel Group.

Resultatet ble en fleksibel, lettbeint og skalerbar løsning for reisepresentasjoner, blogginnlegg, spesialtilbud og kampanjesider, med en velfylt, digital verktøykasse av fleksible innholdsmoduler – og ikke minst: med smarte løsninger for tilpasset gjenbruk av innhold som f.eks. reiseprogrammer, praktisk info, interaktive kart og reisevilkår 🎉

Integrasjoner, integrasjoner, integrasjoner

Reiselivsbransjen kan være en ganske kompleks greie!

Med mange års erfaring på utvikling av tilleggsfunksjonalitet til Craft CMS, hadde vi heldigvis et godt utgangspunkt for å utvikle diverse integrasjoner mot ulike tredjepartssystemer for booking, flytider, eksternt innhold, markedsføring og CRM – alt sammen tett og sømløst integrert med Escapes eget innhold 💪

Hot DAM! 🔥

Et bilde sier mer enn tusen ord, og Escape satt på titusenvis av gode bilder og videoer. Problemet var at dette innholdet var spredt over et antall ulike nettløsninger, interne servere og Dropbox-kontoer, og dermed lite tilgjengelig for innholdsprodusentene.

Spørsmålet vi stilte oss: ville det være mulig å samle alt dette materiellet i én sentral løsning, og deretter ta det i bruk på tvers av de ulike nettsidene i plattformen på en sømløs og effektiv måte? 

I samarbeid med Escape og Sikt Reklame evaluerte vi et antall såkalte DAM-løsninger (Digital Asset Manager), men ingen av dem kunne levere den sømløse brukeropplevelsen Escape ønsket seg.

Løsningen virket åpenbar: Vi bygget selvfølgelig en skreddersydd DAM 🎉

 • En sentral hub for alt av bilde- og videomateriell i Escape Travel Group
 • Automatisk oversettelse av bildetekster og tekst for skjermlesere via Google Translate API
 • Automatisk tagging og kategorisering av bilder via Amazon Rekognition API
 • Intelligent og lynrask søkefunksjon gjennom Algolia
 • CDN og optimalisering av bilder og video gjennom Imgix og Mux
 • Hodeløs SPA utviklet på React, med et intuitivt og spesialdesignet grensesnitt for opplastning og administrering av bilder og video
 • Sømløs integrasjon med Craft CMS

En familie av nettsteder

De ulike selskapene under Escape-paraplyen har naturlig nok mye til felles. Samtidig er alle unike, med egne behov, muligheter og utfordringer innenfor sine segmenter i reiselivsbransjen.

Escape Norge og Escape Sverige har fokus på skreddersydde reiser, med funksjonalitet for å sende interaktive spesialtilbud og behandle forespørsler om unike reiseopplevelser. Cruise.no har egne innholdsmoduler og funksjonalitet for cruisereiser, rederier og skip, mens Indre Østfold Reisebyrå er tilpasset nisjen sportsreiser. For å nevne noe.

En felles, teknisk plattform har gjort det effektivt å vedlikeholde og videreutvikle alle disse nettsidene over tid. Og med en løsning som er blitt designet og utviklet med et balansert fokus på fleksibilitet og produktivitet, kan turskredderne i Escape arbeid – og samarbeide – mer effektivt enn noen gang.

En reise som fortsetter ✈️

Verden forandrer seg raskt, og reiselivsbransjen må stadig tilpasse seg nye utfordringer – og muligheter.

Værsågod fortsetter samarbeidet med Sikt Reklame og Escape for å videreutvikle løsningen fremover, både for de enkelte selskapene og menneskene som jobber i dem, men også for Escape Travel Group som en helhet.